18 érdekes program gyerekekkel esős időben

Egyelőre nem kedvez az idei nyár sem a nyaralóknak, sem a családoknak – mit csinálhatunk, ha rossz az idő és már nagyon unják magukat a gyerekek a négy fal között? Programötletek eső, rossz idő esetére.

1. Érdekes múzeumok

A múzeum szó hallatán sokak szeme előtt régi, poros festmények, irattárok, unalmas kiállítások jelennek meg, amik egy kisgyereket fél percig sem érdekelnek. Egyre több olyan múzeum van azonban, ami a gyerekek számára is érdekes lehet – például “élőben” nézhetik meg a dinoszauruszokat a dínó parkban, interaktív, játékos feladatok során tanulhatnak az állatokról, repülőket, régi járműveket nézegetnek, vagy izgalmas, föld alatti bányamúzeumban sétálhatnak… válogassatok az alábbi gyűjteményből: 20 múzeum, ami a gyerekeknek is tetszene

2. Szabadulószobák

Egyre több gyerekbarát szabadulószoba nyílik a fővárosban és vidéken is, ahol közös családi kalandban lehet részünk. A legtöbb szoba kb. másfél órás programot nyújt – ennyi időnk van, hogy megoldjuk az összes rejtélyt és feladványt, s kijussunk a szobából. Fontos a csapatmunka, a lelkesedés, az összedolgozás, és mindenkire szükség lesz, ha szeretnénk időben kijutni a szobából – szuper családi program.

3. Mozi, kertmozi

Különlegesebbé tehetjük a családi filmezést, ha hagyományos mozi helyett egy kertmozit választunk. Nincs is annál hangulatosabb, mint amikor egy jó filmet nézünk és szakad körülöttünk az eső – persze csak akkor, ha fedett kertmozit találtunk.

4. Fürdő

Kellemes napot tölthetünk a fürdők fedett medencéiben is, de a szemerkélő esőben egy kinti, meleg vizes medencében pancsolni még különlegesebb élmény.

5. Étterem

Étterembe menni mindig izgalmas program a gyerekeknek (hacsak nem jártok gyakran). Mire figyelj az étterem kiválasztásánál? >> 10 tipp, hogy nyugodtan mehess étterembe a gyerekkel 
Ha nem tudtok elmenni egész napos gyerekprogramokra, egy esti nagy, közös vacsorával is feldobhatjátok a napot.

6. Barlangok

Ha még rossz időben is természetközeli programra vágysz, vidd el a családot egy hazai barlangba! >> 10 izgalmas hazai barlangtúra és barlang, amit látnotok kell a gyerekekkel!

7. Játszóházak

A játszóházakban rossz idő esetén is levezethetik a felesleges energiáikat a kisebbek.

A teljes cikk: 18 érdekes program gyerekekkel esős időben