„Ezt mind fenntartjuk!” – Múzeumok Őszi Fesztiválja a Vajdahunyadvárban 2022.október 3 – november 13.

2022-ben megmutatjuk, hogy a Magyar Mezőgazdasági Múzeum milyen sokféle szerepet vállalhat a társadalmi, gazdasági és természeti szempontból fenntartható fejlődés megvalósításában.

Tanárok és óvodapedagógusok napja

október 4. 16.00

A résztvevő tanárok, óvodapedagógusok és gyógypedagógusok a szakmai programon ingyenesen tekinthetik meg a múzeum állandó kiállításait és részletes tájékoztatást kapnak a különféle korosztályoknak kínált múzeumpedagógiai programokról.
A tájékoztatás mellett lehetőségük lesz egy-egy foglalkozás bemutatásán személyesen is részt venni.
A délután második felében egy kötetlen beszélgetésre hívjuk a résztvevőket, hogy tapasztalatot cseréljünk egymással. Örömmel fogadunk minden olyan szakmai észrevételt, ami munkákat elősegíti a tananyag élményszerű feldolgozásában.

Regisztráció a tanulas@mmgm.hu e-mail címen.


Új múzeumpedagógiai foglalkozás speciális csoportoknak.

A Mezőgazdasági Múzeum nyári IKSZ-es tábora keretében kidolgozott egy programot az autizmusbarát múzeum kialakításáért. Ennek kézzel fogható eredményeit hirdetjük meg a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében először, mint a Múzeum új szolgáltatásait.

Öt alkalommal két új foglalkozásunkra várjuk a speciális csoportokat a múzeumba:

Az Erdő, pagony, rengeteg című foglalkozás során először a magyarországi erdőt, mint élőhelyet vizsgáljuk meg. Közelről is megnézzük, milyen élőlényekkel találkozhatunk itt. Azt is megnézzük, milyen kincseket rejt számunkra az erdő, miért fontos nekünk. Ennek kapcsán pedig az erdőgazdálkodás szempontjaival is megismerkedünk.

Az vagy, amit megeszel? címmel a mezőgazdaság fogalmával, a mai világban betöltött szerepével foglalkozunk, abból a kérdésből kiindulva, hogy honnan is kerül a tányérunkra pl. egy hamburger sült krumplival. Mely alapanyagok, honnan érkeznek hozzá? Majd végül megállapítjuk, hogy vajon miért nem ezt az ételt ették a pásztorok vagy a kávéházakban, vendéglőkben étkező pestiek. Egyáltalán elkészülhetett volna ez az ínycsiklandó étel 150 évvel ezelőtt?

Nemcsak kiállító- és közönségforgalmi tereinkben, hanem online felületeinken is bemutatjuk, hogy egy múzeumi látogatás során milyen autizmusbarát kiegészítő szolgáltatásokkal és anyagokkal várjuk látogatóinkat.

A foglalkozás díja: 1200 Ft/fő
A foglalkozás időtartamán kívül a múzeum további kiállításainak megtekintése speciális csoportoknak ingyenes.

A speciális csoportok jelentkezését a tanulas@mmgm.hu e-mail címen várjuk.

További információk és programok: mezogazdasagimuzeum.hu