Karanténoktatás: David Attenborough földrajzot fog tanítani az iskolásoknak

A természettudós és dokumentumfilmes tanterve olyan témákat érint majd, mint a világtérkép tanulmányozása, az állati viselkedés vagy a világ óceánjainak megismerése.

Attenborough a brit közszolgáltati csatorna, a BBC április 20-tól induló oktatási platformján fog iskolásokat tanítani. Nem ő az egyetlen neves szereplő a BBC oktatói között, a csatorna több elismert hírességet is felkért. Céljuk, hogy megkönnyítsék azok helyzetét, akik a járvány miatt az otthoni iskolára kényszerültek – írja a CNN.

A tanári kar további tagjai a teljesség igénye nélkül:

  • Sergio Agüero, a Manchester City argentin focistája (spanyol óra)
  • Ed Balls, közgazdász (matematika óra)
  • Brian Cox, részecskefizikus (természettudományok)
  • Danny Dyer, királyi származású színész (történelem)
  • Mabel és Liam Payne énekesek (zeneórák, felolvasások)

A tanárokkal és oktatási szakemberekkel közösen kialakított tanórák a BBC Bitesize Dailyn, és egyéb online (Iplayer), interaktív (Red Button), tévés (BBC Four) és hangos (BBC Sounds) platformokon lesznek elérhetőek. Az anyagokat videók, podcastok, cikkek és kvízek formájában publikálják majd.

Alice Webb, a BBC gyermek- és nevelésügyi igazgatója szerint alapvető fontosságú, hogy a gyerekek folytathassák a tanulást. Ezért is döntöttek az oktatási platform elindítása mellett. Az edukáció mellett a másik fontos szempont az volt, hogy az anyagok a gyerekek számára szórakoztatóan legyenek tálalva.

Kiemelt kép: David Attenborugh Facebook-oldala

Forrás: www.forbes.hu