A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 2020/2021-es tanévhez kapcsolódóan, immár hetedik alkalommal hirdet rajzpályázatot 1-8. osztályos gyerekek számára „Álomút” címmel.

Mi is az a Magyar Közút? A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közel 32 000 kilométernyi országos közúthálózat fenntartási és üzemeltetési feladatait látja el.

Mit jelent ez? Ahhoz, hogy az országutakon és az autópályákon közlekedni tudjunk, folyamatosan karban kell tartani, vagyis többek között ki kell javítani a burkolati hibákat, a közlekedéshez szükséges táblákat és útburkolati jeleket biztosítani szükséges, az útszéleket rendben kell tartani, a havat el kell takarítani. Mindezen feladatokat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi, valamint társaságunk üzemelteti az Útinformot és a kiskőrösi Úttörténeti Múzeumot is. Az Útinform feladata, hogy a közlekedés megkönnyítése érdekében tájékoztassa az úton lévőket például a balesetekről, útlezárásokról. A kiskőrösi Úttörténeti Múzeum a római kortól napjainkig mutatja be az út- és hídépítés történetét, emlékeit, az útépítéshez kapcsolódó gépeket és tárgyakat. A szabadtéri parkban útépítő gépek, úthengerek, hómarók, illetve hídskanzen található.

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet közlekedési hírszerkesztőnek lenni? Lennél útépítő mester? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Szívesen megosztanád ezeket az élményeket az osztálytársaiddal is? Ha IGEN!, akkor nincs más dolgod, mint pályázatunkon elindulni!

Küldj egy rajzot nekünk, aminek a témája az úthoz kapcsolódik, például útépítés, az út és környezet kapcsolata, az úton lévők tájékoztatása (Útinform), kerékpáros közlekedés stb. A nyeremény egy osztálykirándulás Közép-Európa legnagyobb közutas gyűjteményébe, a kiskőrösi Úttörténeti Múzeumba!

A pályázat további részletei:

https://internet.kozut.hu/alomut-gyermekrajzpalyazat-2020-2021/