Önfeledt móka és játszva tanulás a Gyulai várban


Önfeledt gyermekzsivaj szüremlik ki a vár udvarából, ami egyre erősödik, ahogyan a múzeumpedagógiai foglalkozás a csúcsára ér. A képzeletbeli török-oszmán hódító sereg mellett a bőség zavarával küzdenek a lurkók, hirtelen azt sem tudják, hova kapjanak.

Korhű ruhákba lehet belebújni, de arra is lehetőség adódik, hogy páncélinget öltsenek magukra, megtudva, milyen súlya van ténylegesen ennek a jellegzetes „viseletnek”. A középkori fegyverbemutató is nagy sikert arat és nem csupán a fiúk körében.

A vitathatatlanul népszerű Kulcskereső játék pedig a napjainkban oly divatos szabaduló szobák tematikáját követi. Itt azonban senkinek nem kell attól tartania, hogy ijesztő élményben lesz része, a játékos feladatok könnyed szórakozást jelentenek.

A kibővült múzeumpedagógiai eszköztár révén a Gyulai Várban mindenki számára elérhető az önfeledt szórakozás és a játszva tanulás lehetősége!

Bukodi Vass Annamária, a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola pedagógusa úgy fogalmaz, a történelem élményszerű megismerése felejthetetlen emlékeket kínál a gyerekek, fiatalok számára. Egy-egy iskolai, tanórai foglalkozással összehasonlítva itt egészen más a szemszög, ezáltal a már meglévő tudást is el lehet mélyíteni olyan módon, hogy az nem tanulásnak, megszokott ismeretszerzésnek, sokkal inkább játéknak és szórakozásnak tűnik.

A szemléltetés nagyon fontos, átélhető, átérezhető módon jelenik meg a korábban átvett tananyag. A gyerekek szeretettel és örömmel jönnek, és sokszor kérdezik, mikor jöhetnek vissza – ismerteti tapasztalatait a pedagógus. Végül hozzáteszi, a gyerekek a múzeumpedagógiai foglalkozásokat követően órákig mesélnek arról a szüleiknek, hogy milyen kalandokban volt itt részük.

Kulcskereső a Gyulai Várban!

A múzeumpedagógiai foglalkozásokkal kapcsolatosan a var@gyulakult.hu mail címen és a 66/650-218 számon lehet bővebb információkat kérni

Forrás: gyulakult.hu

Archívum

Legutóbbi bejegyzések